Wii saapuu Suomeen ja muualle Eurooppaan 8. joulukuuta

Nintendo on paljastanut uuden, mullistavan kotikonsolinsa euroopanjulkaisun päivämäärän ja yksityiskohdat.
Nintendo on valottanut tulevaisuudensuunnitelmiaan odotetun Wii-kotikonsolinsa euroopanjulkaisun suhteen tänään pidetyssä tiedotustilaisuudessaan. Lontoossa järjestetyssä tapahtumassa Nintendo paljasti vihdoin tiedon, jota innokkaat pelaajat ovatkin ehtineet jo odotella kuin kuuta nousevaa; Wii saapuu Suomeen ja muualle Eurooppaan 8. joulukuuta. Konsolipakkaukseen sisältyy valkoisen Wii-konsolin lisäksi yksi liikkeentunnistimella varustettu Remote-kaukosäädin, ohjaimeen liitettävä Nunchuk-lisäosa, tunnistussensori, tarvittavat virta- ja AV-kaapelit sekä innovatiivinen Wii Sports-urheilupelikokoelma, joka sisältää jo aiemmin paljastettujen lajien - tennis, golf ja baseball - lisäksi nyt myös keilailun ja nyrkkeilyn. Wii Sportsin lisäksi julkaisupäivänä kauppoihin saapuvat muun muassa odotettu The Legend of Zelda: Twilight Princess, miekkailua ja räiskintää yhdistelevä Red Steel, hauska Rayman: Raving Rabbids, vauhdikas skeittipeli Tony Hawk's Downhill Jam, Segan kekseliäs Super Monkey Ball, Need For Speed: Carbon-ajopeli sekä valikoiman minipelejä ja ylimääräisen lisäohjaimen sisältävä Wii Play. Konsolipaketin ja pelien tarkat suositushinnat Suomessa eivät ole vielä varmistuneet, mutta kerromme asiasta lisää sivuillamme lähitulevaisuudessa.
Nettiselailua ja valokuvien käsittelyä
Nintendo kertoi tapahtumassa myös yksityiskohtaisesti aiemmin tiukasti salassa pidetyistä Wii:n multimediaominaisuuksista. Jo yhtiön viimeaikaiset Japanissa ja USA:ssa järjestetyt tilaisuudet antoivat esimakua siitä, mitä on odotettavissa, mutta nyt se on virallista myös Euroopassa; Wii sisältää monipuoliset työkalut valokuvien muokkaamiseen, verkon välityksellä toimivan reaaliaikaisen uutis- ja säätietopalvelun, internet-selailun mahdollistavan sisäänrakennetun Opera-nettiselaimen sekä paljon muuta! Nämä Wii Channel-kanaviksi ristityt ominaisuudet ovat helposti käytettävissä suoraan Wii:n päävalikon kautta, ja yhdessä konsolin innovatiivisen ohjaimen ja helppokäyttöisyyden kanssa ne tuovat Wii:n askeleen lähemmäksi myös niitä kuluttajia, jotka eivät välttämättä ole pelanneet videopelejä koskaan aiemmin tai ovat vasta hiljattain tutustuneet peleihin esimerkiksi Touch Generations-nimikkeiden - kuten Brain Training- tai Nintendogs-pelien - kautta. Lisäksi mukana on mahdollisuus omien, tietyissä peleissä (mm. Wii Sports) käytettävien Mii-pelihahmojen luomiseen sekä myös jo aiemmin mainittu, jatkuvasti päivittyvä WiiConnect24-palvelu ja klassikkopelien pelaamisen ja verkon kautta lataamisen mahdollistava Virtual Console-ominaisuus. Wii:n julkaisuun on luvassa 15 Virtual Console-peliä (mukaanlukien Super Mario World, The Legend of Zelda: A Link to the Past ja Super Mario 64) ja valikoima tulee jatkossa kasvamaan 5-10 klassikkopelin kuukausivauhdilla.
Laitamme sivuillemme lisää kuvia ja tietoa Wii:stä ja laitteen tulevista peleistä piakkoin - pysy kuulolla! Toistaiseksi videoita laitteen uusista multimedia-ominaisuuksista ja peleistä on nähtävissä täällä.