Sony Computer Entertainment Europe tuo Suomeen 9. syyskuuta uudenlaisen palvelun, jonka avulla PlayStation 3:n omistajat pääsevät katselemaan YLE Areenaa omalta televisioltaan heille parhaiten sopivana ajankohtana. YLE Areena on ensimmäinen pohjoismainen netti-tv-sovellus PlayStationissa.

PlayStation 3 on ensimmäinen konsoli, johon Ylen palvelu tulee saataville. Suomalaisista kotitalouksista löytyy tällä hetkellä noin 190 000 PlayStation 3 -konsolia. 9. syyskuuta alkaen PlayStation 3:n omistajat pääsevät nauttimaan Ylen ohjelmista pelikonsolille optimoidulla palvelulla, silloin kuin heille parhaiten sopii.

Palvelua on erittäin helppo käyttää, sillä konsolin käyttöjärjestelmään tulee erillinen TV-kategoria, jonka alta YLE Areena löytyy. Konsolin käyttäjän ei tarvitse asentaa palvelua erikseen, vaan riittää, että konsoli on kytkettynä verkkoon ja käyttäjällä on PlayStation Network -tili. Palvelun käyttö on maksutonta.

"Olemme iloisia siitä, että olemme ensimmäinen Pohjoismaa, jossa Catch up TV -palvelu avautuu PlayStation 3:lle. On hienoa päästä tarjoamaan maksutonta lisäsisältöä PlayStation 3:n suomalaisille omistajille. Uudet palvelut osoittavat, että PlayStation 3:lla voi tehdä paljon muutakin kuin pelata pelejä. PlayStation 3 on koko kodin viihdekeskus,” PlayStationin kaupallinen johtaja Suman Rath kertoo.

YLE Areena on Suomen laajin netti-tv-palvelu. Sen ohjelmisto koostuu Ylen tv- ja radiokanavien ohjelmista sekä pelkästään verkossa julkaistavasta sisällöstä. YLE Areenasta löytyy yli 70 prosenttia Ylen perinteisillä kanavilla esitetyistä ohjelmista, ja ohjelmanimikkeitä on yli 700. Vuonna 2009 Areenasta seurattiin noin 35 miljoonaa ohjelmaa. YLE Areenaa on mahdollista katsella verkossa, mobiilina sekä on-demand-päätelaitteiden avulla.

"YLE Areenan tuominen PlayStation 3 -konsoleihin palvelee erityisesti nuoria, jotka ovat tärkeä mutta vaikeasti tavoitettava kohderyhmä Ylelle. Yhteistyö Sonyn PlayStation 3:n kanssa auttaa meitä tuomaan Ylen palvelut lähemmäs nuorten arkea ja heidän omia mediankulutustottumuksiaan", sanoo Ylen Uusien palveluiden päällikkö Jari Lahti.

Palvelu avautuu 9. syyskuuta.