Pelinäytöt

Hakuehtoihin sopivia tuotteita ei löydy.
Pelinäytöt

Täältä löydät parhaimmat näytöt peleihin. Valikoimista löytyy erittäin laajasti näyttöjä pelaamiseen ihan jokaiseen tarpeeseen. Älä siis jää jalkoihin pelikentillä vaan nappaa parhain näyttö itsellesi!

Pelinäytön valinnassa pitää ottaa huomioon monta muuttujaa. Alla on muutama asia mitä kannattaa ottaa huomioon:

QHD-resoluutio:

QHD-resoluutio takaa sen, että mikään merkityksellinen yksityiskohta ei jää sinulta huomaamatta. Se tekee pelistäsi uskomattoman todenmukaisen ja tempaa mukaansa aivan uusille tasoille. QHD tarjoaa niin tarkan kuvan, että yksittäistä pikseliä ei näe paljaalla silmällä, kuten katsoessa tavanomaista, alhaisemmalla resoluutiolla varustettua näyttöä lähietäisyydeltä. Pelin kuvamaailma on yleisesti ottaen tajuntaa laajentava. Tästä kokemuksesta ei yksinkertaisesti ole paluuta entiseen. 


Virkistystaajuus – Mikä se on?

Näytön virkistystaajuus osoittaa, kuinka monta yksittäistä kuvaa näyttösi pystyy näyttämään sekunnissa. 60 Hz:n näyttö tuo esiin uuden kuvan 16 ms:n välein. 144 Hz:n paneeli pystyy kuitenkin tuottamaan uuden kuvan aina 7 ms:n välein. Nopeampi virkistystaajuus tuottaa yleensä sulavamman pelinäkymän. Alhaisilla taajuuslukemilla kuvat ovat vaarassa ”kadota”, mikä johtaa kuvan säröilyyn ja viiveisiin. Näytön on myös pysyttävä näytönohjaimen vauhdissa, koska todellinen kuvataajuus riippuu loppujen lopuksi virkistystaajuudesta. Sillä ei ole merkitystä, kuinka hyvin tietokoneesi pyörittää peliä niin kauan, kun näyttösi fyysiset rajoitteet estävät näyttämästä sen lopputulosta. 


Vasteaika

Vasteaika on yksinkertaisesti sanottuna aika, jossa yksittäiset näyttösi pikselit muuttuvat mustista valkoisiksi tai vaihtuvat harmaan sävystä toiseen harmaan sävyyn. Miksi mustan ja valkoisen välinen siirtymä kiinnostaa pelinäytön ostajaa? Siksi, koska mustan ja valkoisen välissä on harmaiden sävyjen kirjo, jota käytetään suodatettuna värien voimakkuuden esille tuomiseen. Lyhyt vasteaika eliminoi näytöllä erittäin nopeasti liikkuvien kohteiden jättämiä epäselviä vanoja, joita kutsutaan usein haamuartefakteiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että lyhyt vasteaika on välttämätön toimintaelokuvia katsottaessa tai pelattaessa nopeatempoisia pelejä. 


Monitorin ja näytönohjaimen synkronointi

Grafiikkasuoritin ei yleensä pysty varmistamaan yhtenäistä kuvataajuutta, suorituskyky voi täten olla huipputasoa tai laskea äkillisesti. Sen kuvataajuus riippuu grafiikkasuorittimen näyttämästä kuvasta. Kun grafiikkasuorittimen kuvataajuus ei vastaa monitorin kuvataajuutta, seurauksena ovat näyttöongelmat: viiveitä, repeytymistä ja pätkimistä monitorin odottaessa uusia tietoja tai pyrkiessä näyttämään kahta eri taajuutta yhtenä. Näiden ongelmien välttämiseksi grafiikkasuoritin ja monitori on synkronoitava. Vakaan kuvanlaadun takaava FreeSync-tekniikka edellyttää AMD-grafiikkasuorittimen sekä FreeSync-monitorin. Toisaalta NVIDIA:n G-Sync edellyttää NVIDIA-grafiikkakortin ja G-Sync-monitorin yhdistelmän. Uuden sukupolven NVIDIA-grafiikkakorteilla G-Sync-ominaisuudet voidaan hyödyntää myös tietyillä -monitoreilla. NVIDIA on julkaissut luettelon sertifioiduista monitoreista, jotka ovat myös G-Sync-yhteensopivia.