Heavy Rain PC Latauskoodi

 
5 euron alennus koodilla: YAD3WF4Y Lue lisää etusivulta.
Rating:
100% of 100
Tarjoushinta 8,99 € Norm. hinta 19,99 €
Säästä 11,00 €
alk. 8,00 €/kk VPD tilillä
VPD Laskulla korotonta ja kulutonta maksuaikaa 23.07. asti
  • Myymälässä / Varastossa 10+ kpl
Toimituskulut alk. 0,00 €

Mitä ratkaisuja teet sateen langetessa? Heavy Rain peli on voittanut hyvin monia vuoden peli palkintoja!

Vaikeasti luokiteltava Heavy Rain on elokuvamainen ja mukaansatempaava trilleri Quantic Dreamiltä, joka toi kriitikoiden ylistämän Fahrenheitin PlayStation 2:lle.

Mitä ratkaisuja teet sateen langetessa? Heavy Rain peli on voittanut hyvin monia vuoden peli palkintoja!

Vaikeasti luokiteltava Heavy Rain on elokuvamainen ja mukaansatempaava trilleri Quantic Dreamiltä, joka toi kriitikoiden ylistämän Fahrenheitin PlayStation 2:lle.

Monia aikuismaisia teemoja käsittelevässä pelissä on hienostunut juoni ja vahvat kertomuksen aiheet, joissa tutkiskellaan monimutkaista moraalista pulmaa.

Ohjattavana on useita hahmoja, joiden taustat, motivaatiot ja taidot vaihtelevat. Maailmaa muokkaa dynaaminen kertomuksen luonti, jossa tarina syntyy pelaajan teoista ja päätöksistä.

Kehittyvä trilleri, jossa muokkaat itse tarinaa
Aikuismaista sisältöä, realistinen maailma ja vahvat teemat
Huikea grafiikka, animaatiot ja tekniikka tukevat tunnevaltaista kokemusta
Luonteva pelattavuus intuitiivisilla, tilannesidonnaisilla ohjaustavoilla ja käyttöliittymällä

PlayStation 3:lle aikaisemmin julkaistussa Heavy Rain -pelissä jahdataan salaperäistä Origami Killeriä, ja jokainen virhe voi olla kohtalokas.

FBI:n profiloija Norman Jayden johtaa tutkimuksia, joissa etsitään mystistä Origami Killeriä Quantic Dreamin -jännärissä Heavy Rain. Määrätietoisella, erittäin terävällä ja hiukan itsepäisellä Jaydenilla on myös salaisuus: Triptocaine-riippuvuus. Hän kamppailee heikkoutensa kanssa vaarallisten tutkimusten aikana. Eräässä vaiheessa kiemuraisen tarinan johtolangat vievät hänet mutaiseen romuliikkeeseen, jonka omistaja, pahansisuinen lihaskimppu Mad Jack, saattaa tietää jotakin tappajan olinpaikasta.

Rikospaikkatutkintaa

Heavy Rainissä ohjataan neljää eri hahmoa, joiden erityisillä kyvyillä on merkityksensä pulmien ratkaisemisessa ja määrättyjen tavoitteiden saavuttamisessa. Jaydenin terävät etsiväntaidot saavat lisää tehoa Augmented Reality Interface (ARI) -laseista, joiden avulla hän voi analysoida rikospaikkoja ennennäkemättömän tarkasti.

Pelaajan ottaessa lasit käyttöön perspektiivi muuttuu, ja pieninkin todistusaineiston yksityiskohta sormenjäljistä ja verenpisaroista renkaanjälkiin korostuu pelaajan tutkittavaksi ja luetteloitavaksi. Pentagonin kehittämät lasit ovat Jaydenin tärkein työkalu Origami Killerin etsinnässä.

Heavy Rainissä kohtaukset voivat edetä todella monella eri tavalla, ja tulokset perustuvat kokonaan huoneesta tai muusta paikasta löydettyyn todistusaineistoon. Kannattaa tutkia huolella joka kolkka, sillä tärkeimpien tietojen löytyminen helpottaa työtä huomattavasti. Jos tärkeitä todisteita jää huomaamatta, pelaaja ei ehkä pysty ratkaisemaan tiettyjä rikoksen osioita. Tämä ei kuitenkaan tarkoita pelissä epäonnistumista, joitakin palapelin paloja vain jää puuttumaan.

Heavy Rainin kiehtovimpia puolia on, että pelaajan ohjaamat hahmot voivat todella kuolla, mutta tarina jatkuu heidän poistuttuaankin. Esimerkiksi romuliikekohtauksessa Jayden voi tulla tapetuksi kolmella tai neljällä tavalla, ja pelin lopullisen tulokseen vaikuttaa se, että joku tarinan roistoista ottaa hänet hengiltä.

Kanssasi tai ilman

Esimerkiksi Mad Jack on varteenotettava uhka pelaajan etsiessä romujen seasta merkkejä autosta, joka liittyy murhiin. Kun hahmo hyökkää, pelin rytmi muuttuu hetkessä, ja pelaajan on yritettävä väistää brutaalit hyökkäykset seuraamalla näppäinohjeita. Henkiin jääminen vaatii nopeutta, sillä pelaajan on väisteltävä lyöntejä, potkuja ja terästolpalla huitaisuja. Kun Jack on saatu painetuksi maahan, häntä voi kuulustella erilaisilla taktiikoilla. Pelaaja voi esimerkiksi uhata polttaa koko paikan ampumalla autotallin bensatynnyreitä tai säikäyttää Jackin puhumaan laukaisemalla aseen hänen päänsä vieressä. Tämä toimii, kunnes Jack pääsee niskan päälle.

Rytmi vaihtuu jälleen hahmon tullessa tajuihinsa: sankari on kiinnitettynä käsiraudoilla autonsa rattiin, roikkuu murskaimen yllä ja tuijottaa kuolemaa suoraan silmiin. Pakoon pääsee vain nopeita näppäinohjeita seuraamalla. Hansikaslokero on potkaistava auki ja sieltä on ujutettava ase kojelautaa pitkin käsien ulottuville, jotta käsirautojen ketjun voi ampua katki. Sitten on kavuttava autosta ulos Mad Jackin laskiessa autoa armottomiin teräs- ja titaanihampaisiin.

Ulkona taistellaan jälleen Jackia vastaan mutaliejussa ja kaatosateessa. Pelaajan on tehtävä väistöjä ja vastaiskuja ja lopulta nujerrettava Jack, joka murskaantuu nostokurjen alle.

Näin pitkälle tosin pääsee vain olemalla tarpeeksi nopea. Pelaaja ei välttämättä selviydy edes ulos autotallista, jos Jack pääsee yllättämään hänet kohtauksen alussa ja tappaa hänet kylmäverisesti. Tämä tekee Heavy Rainista todella ainutlaatuisen pelikokemuksen. Elätpä sitten lopputeksteihin asti tai kuolet typerän virheen takia, tarina etenee ja Heavy Rainin maailma jatkaa toimintaansa. Tässä kaupungissa kukaan ei ole turvassa. Et edes sinä.

"Heavy Rain on tyypillinen esimerkki siitä, kuinka -pelit tulevat kehittymään", sanoi David Reeves. "Siitä tulee toivottavasti ensimmäinen peli, joka saa yleisön itkemään kuten tunteelliset elokuvat. Tähän kehittäjätiimi pyrkii."

Fahrenheitin innovatiivisia ideoita lähtöpisteenään käyttävä Heavy Rain luo synkän, mukaansatempaavan ja tunteisiin vetoavan kokemuksen, uudenlaisen seikkailupelivision, jossa päätöksillä on valtavan suuri merkitys ja teoilla voi olla voimakkaita ja arvaamattomia seurauksia.
 

PlayStation-yhteisö pääsi esittämään kysymyksiä Heavy Rainin käsikirjoittaja-ohjaaja David Cagelle ja tuotantopäällikkö Guillaume de Fondaumièrelle.
 

Aikuismainen trilleri Heavy Rain on kaikkien huulilla, ja mikä olisikaan parempi tapa tutustua tähän jännittävään -peliin kuin kysyminen pelistä sen käsikirjoittaja-ohjaaja David Cagelta ja tuotantopäällikkö Guillaume de Fondaumièreltä? Juuri niin PlayStation-yhteisö teki, ja eu.playstation.com keräsi yhteen muutamia vastauksia. Kiitos kaikille, jotka lähettivät kysymyksiään virallisilla PlayStation-foorumeilla.

Oliko vaikeaa luoda Heavy Rainiin valtava määrä pelaajan valinnoista riippuvia vaihtoehtoja ja mahdollisia tapahtumia? (Alex_Gard9, Italia)

Guillaume de Fondaumière: Se oli äärimmäisen vaikeaa. Vaikeudet alkoivat jo käsikirjoitusvaiheessa, sillä kun David loi tämän tarinan, hänen oli kirjoitettava ydintarina ja kaikki sen rönsyt, mutta toisaalta lopputulos ei voinut olla valtava möykky, jossa ei ole mitään järkeä. Haluamme aina säilyttää tarinan hallinnan itsellämme, jotta lopputulos on varmasti hyvä.

David kirjoitti 2 300 sivua käsikirjoitusta ja hänen oli todella keskityttävä, sillä halusimme antaa pelaajalle mahdollisimman paljon vaihtoehtoja ja tunteen täydellisestä hallinnasta. Toisaalta kaiken piti pysyä tietyissä rajoissa ja tarinan täytyi olla järkevä. Se oli pitkä ja vaikea prosessi.

Kaiken tämän sovittaminen pelin kulkuun oli toinen haaste, sillä meille oli todella tärkeää kertoa tarina, jota voi pelata. Neljän hengen tiimi työskenteli kolmen vuoden ajan käyttöliittymän parissa ja varmisti, että pelattavuuden näkökulmasta kaikki toimii ja että kokemus on nautittava ja ymmärrettävä – ja että pelaaminen myös kuljettaa tarinaa eteenpäin.

Mikä oli vaikein osa pelin kehitystyössä? (pAvax, Alankomaat)

David Cage: Lähes kaikessa oli omat haasteensa, koska teimme lähes kaiken ensimmäistä kertaa. Ensinnäkin käsikirjoituksen kirjoittaminen oli painajainen. Alfred Hitchcockin mukaan "elokuvan kirjoittamisessa tärkeintä on ennen kaikkea kolme asiaa – hyvä käsikirjoitus, hyvä käsikirjoitus ja hyvä käsikirjoitus." Mielestäni lausahdus pätee myös Heavy Rainin kaltaiseen peliin. Näyttelijöiden löytäminen oli toinen haaste, ja liikemallinnus oli erilainen, valtava haaste.

Mutta jos minun on sanottava vain yksi asia, tunteiden herättäminen pelin eri kohtauksissa oli meille suuri huolenaihe. Jos pelaaja ei pelatessaan tuntisi mitään, emme olisi onnistuneet luomaan sellaista peliä kuin halusimme. Tunteita ei voi mitata, vaan ne syntyvät yhdistelemällä monia asioita; näyttelemisen, käsikirjoituksen, valaistuksen, musiikin ja monen muun seikan on toimittava täydellisesti yhdessä, jotta kohtaus herättää toivotun tunteen. Se oli siis valtava haaste.

Heavy Rainin hahmot näyttävät erittäin realistisilta ja luonnollisilta. Teidän on täytynyt todella keskittyä näyttelijöiden esiintymiseen, joten miten kauan liikemallinnus kesti? (bajwanasser, Ranska)

DC: Kokonaisen vuoden. Jouduimme valitettavasti ottamaan kohtauksia myös uusiksi, mutta onneksi meillä on sisäinen liikemallinnusstudio. Yritämme kuitenkin välttää studion liiallista käyttämistä. Olimme todella järjestelmällisiä ja laadimme tarkat aikataulut, sillä muuten näin suuren sisältömäärän tuottaminen ei olisi ollut mahdollista.

Ketkä elokuvaohjaajat tai käsikirjoittajat ovat vaikuttaneet sinuun tai muuhun kehitystiimiin Heavy Rainin luomisprosessin aikana? (toolfan2007, Britannia)

DC: Pidän paljon esimerkiksi David Fincherin, Ridley Scottin, Stanley Kubrickin, Jonathan Demmen ja Alfred Hitchcockin tuotannosta. Kukaan heistä ei ole vaikuttanut työhön niin paljon, että olisin suoranaisesti kopioinut mitään, mutta he ovat osa kulttuuriani, ja käsikirjoituksen, ohjauksen ja elokuvien tekemisen suhteen he ovat vaikuttaneet minuun suuresti.

Luitko lapsena Valitse oma seikkailusi -kirjoja? (Theshortbaker, Australia)

DC: Kyllä, todellakin. Itse asiassa pelasin aikoinaan tekstiseikkailuja, ja mielestäni niillä ja Heavy Rainilla on paljon yhteistä. Yritämme nimittäin tehdä kuvallisesti saman, mitä niissä tehtiin teksteillä, eli antaa pelaajalle vaihtoehtoja. Heavy Rainin idea on samanlainen, mutta toteutus on paljon hienojakoisempi – jokaisella toimella on seurauksensa.